Back to Top

Pregcheck ovulaatiotestiliuskat 10 kpl

Alennushinta 4,25 € Normaali hinta 8,50 €
Varastossa
SKU
ovu618

Pregcheck-ovulaatiotestin avulla voit määrittää ovulaatiosi ajankohdan ja siten otollisimman ajan hedelmöittymiselle. Pakkauksessa on 10 testiä ja 10 kertakäyttöastiaa. Ovulaatiotesti on erittäin herkkä ja se mittaa luteinisoivan hormonin tasoa virtsassa. Kun testitulos on positiivinen eli testi tunnistaa luteinisoivan hormonin ”piikin”, tapahtuu ovulaatio todennäköisesti 24-48 tunnin päästä positiivisesta tuloksesta.Pregcheck-ovulaatiotestiliuskojen mukana tulee 10 kertakäyttöastiaa, mitkä helpottavat testien käyttöä ja tekevät siitä hygieenisempää. Virtsa kerätään astiaa, josta se imeytetään testiliuskaan.

Ovulaatiolla tarkoitetaan munasolun irtoamista munasarjasta. Ovulaation saa aikaan luteinisoiva hormoni jonka taso alkaa nousta 24-48 tuntia ennen ovulaatiota. Ovulaatio tapahtuu keskimäärin 14 vuorokautta ennen seuraavien kuukautisten alkamista. Ovulaation ajankohta voi vaihdella useallakin päivällä. Ovulaatiota voivat edeltää pienet kiputuntemukset. Ovulaatio on otollisin aika hedelmöittymiselle, ja siksi onkin suosittua käyttää ovulaatiotestejä tuon ajankohdan määrittämiseen. Ovulaation ajankohta voi vaihdella esimerkiksi tunnetilojen muutosten takia tai muista syistä.

Ovulaatiotesti mittaa luteinisoivan hormonin (LH) pitoisuutta virtsassa, ja sitä voi tämän vuoksi käyttää apuvälineenä ovulaation määrittämiseen. Terveellä hedelmöittymiskykyisellä naisella LH-tason kohoaminen saa aikaan ovulaation eli munasolun irtoamisen munasarjoista. Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat ovat todenneet, että LH-tason mittaus on luotettava tapa havaita ovulaatio. Ovulaatio tapahtuu 24-48 tunnin kuluessa positiivisesta testituloksesta.

Ovulaatiotestiä varten otetaan puhtaaseen näyteastiaan virtsaa, johon testitikku kastetaan. Virtsanäytteen oton ajankohdalla ei ole väliä, voit siis tehdä testin mihin vuorokauden aikaan tahansa.Ovulaatiotestin käytön aloitus lasketaan kuukautiskierron mukaan. Kuukautiskierron pituus lasketaan ensimmäisestä vuotopäivästä päivään ennen seuraavan kierron ensimmäistä vuotopäivää. Esimerkiksi jos kiertosi on 28 päivää, aloita testaaminen 11 päivän kuluttua ensimmäisestä kuukautisvuotopäivästä. Tee testi joka päivä viiden päivän ajan tai kunnes LH-pitoisuuden huippu on havaittavissa.

Varmista että testi on huoneenlämpöinen. Kasta testiliuska virtsanäytteeseen niin että nuoli osoittaa näytettä kohti. Ota testi pois näytteestä kolmen sekunnin kuluttua ja aseta se tasaiselle, puhtaalle, kuivalle ja imukyvyttömälle pinnalle. Lue tulos viiden minuutin kuluessa.

Ei LH:n kohoamista: Kontrollialueelle ilmestyy vain yksi väriviiva, tai myös testiviiva ilmestyy näkyviin, mutta se on väriltään kontrolliviivaa haaleampi. Tämä tarkoittaa että LH ei ole kohonnut.

LH:n kohoaminen: Jos testiin muodostuu kaksi väriviivaa ja testiviiva on samanvahvuinen tai tummempi kuin kontrolliviiva ovulaatio tapahtuu todennäköisesti seuraavan 24-48 tunnin kuluessa.

Epäonnistunut: Ei näkyviä viivoja kummallakaan alueella, tai viiva on vain testialueella mutta ei kontrollialueella. Tee uusi testi (käytä uutta testipakkausta).

Raskaaksi

Hedelmöittyminen voi tapahtua 24 tunnin kuluessa ovulaatiosta, jos kuitenkaan munasolu ei hedelmöity, kohdun limakalvo poistuu ja uusi kuukautisvuoto alkaa.Siittiöt voivat hedelmöittää munasolun jopa viiden vuorokauden kuluessa siemensyöksystä, mutta munasolu on elinkelpoinen vain 24 tunnin ajan. Yleinen suositus onkin olla yhdynnässä joka toinen päivä, jolloin siittiöitä on koko ajan valmiina hedelmöittämään munasolun sen irrotessa.

-

 

Lisätietoja
LisätietojaViim. käyttöpäivä / Sista förbrukningsdag 06/2021
Gluteeniton tuoteEi
Sokeriton tuoteEi
Vegaaninen tuoteEi
Kirjoita arvostelu
Arvostele:Pregcheck ovulaatiotestiliuskat 10 kpl
Arvosana
Copyright © 2018 Urjalan Makeistukku Oy