Back to Top

KARKKIBUFFET TEKEE JUHLASTA IKIMUISTETTAVAN

Oletko suunnittelemassa karkkibuffettia? Saavuit oikeaan paikkaan. Karkkibuffet on nimittäin tullut jäädäkseen ja haluamme olla sinun apunasi. Karkkibuffetit ovat olleet tärkeä osa hääjuhlia jo useamman vuoden ajan. Nyt karkkibuffetit ovat myös rantautumassa muihin juhliin kuten kihlajaisjuhliin, valmistujaisjuhliin, synttärijuhliin, ristiäisiin ja nimiäisiin! Houkuttelevan näköinen karkkibuffet odottelee karkinnälkäisiä juhlijoita. Lempikarkkien valitseminen ja pieni herkutteluhetki juhlan keskellä on monen juhlavieraan mieleen. Karkkibuffet on oivallinen ratkaisu niin isoihin kuin pieniin juhliin. Karkkibuffet itsessään on jo hauska ohjelmanumero.

Urjalan Makeistukku tarjoaa kaiken mahdollisen herkulliseen karkkibuffetiin! Meillä on valtava valikoima irtokarkkeja, jotka sopivat täydellisesti karkkibuffettiin. Toimitamme karkit karkkibuffetiisi pääsääntöisesti 1-2 arkipäivässä.

Karkkibuffetin rakentamisessa vain mielikuvituksesi on rajana. Karkkibuffettia suunnitellessa muutama nyrkkisääntö kannattaa kuitenkin pitää mielessä karkkien määrään, astioihin ja muuhun tarvittavaan liittyen. Perusasioiden ollessa kunnossa, voit alkaa miettiä karkkibuffetin teemaa, värejä ja karkkivalikoimaa.

Lue alta kokoamamme käytännön vinkit ja inspiraatiot mitä karkkibuffetiin voidaan laittaa. Karkkibuffet tekee juhlasta kuin juhlasta hieman makeamman!

 Islanti karkit

 

Kuinka paljon karkkia tarvitaan karkkibuffettiin?

1. Karkkibuffetin suunnittelu on hyvä aloittaa vierasmäärästä. Hyvänä ohjenuorana voidaan pitää, että karkkia tarvitaan karkkibuffettiin vähintään 100-200 grammaa eli 2 desilitraa yhtä vierasta kohden. Mikäli juhlissa on paljon lapsia, kannattaa varata makeisia enemmän per vieras.

2. Mieti karkkibuffetin karkkivalikoima. Vaahtokarkit ovat kevyempiä, joten niitä voi hankkia enemmän, kun taas painavia karkkeja ja etenkin kovia karkkeja riittää vähemmänkin. Yleensä helpommin syötävät pehmeät hedelmäkarkit tekevät parhaiten kauppansa karkkibuffetissa.

3. Tarjolla läpi juhlien vai jossain kohtaa juhlia? Mikäli karkkibuffet on tarjolla läpi juhlien, karkkeja pitää luonnollisesti olla enemmän. Karkkibuffetin suosio riippuu myös siitä kuinka paljon juhlissa on muuta makeaa tarjottavaa. Karkkibuffet on näppärä varsinkin, jos et jaksa leipoa montaa eri sorttia kakkuja ja leivonnaisia. Karkkien määrä riippuu tottakai myös siitä minkälaista muuta tarjottavaa juhlissa on, millainen itse juhlan luonne on, ja kauanko karkkibuffet on esillä. 

Astir Suklaasydämet

 

Kuinka montaa eri karkkilaatua tarvitaan karkkibuffetiin? 

Hyvänä nyrkkisääntönä toimii vähintään viisi kulhollista karkkeja. Mikäli määrä on tätä pienempi, saattaa olla järkevää laittaa kaikki "munat yhteen koriin" eli laittaa kaikki karkit yhteen isoon tarjoiluastiaan. Isompi kasa nameja on yleensä houkuttelevampi kuin muutama pieni astiallinen karkkeja.

Millaiset tarjoiluastiat ja ottimet karkkibuffetiin?

Karkkibuffetin esillepanoon kannattaa myös panostaa. Karkkibuffetin tarjoiluastiat on hyvä valita juhlateeman mukaisesti ja samalla ottaa huomioon minkälainen pöytä johon karkkibuffet toteutetaan. Korkeat astiat toimivat paremmin pienemmässä juhlatilassa. Isommassa juhlatilassa laakeammat tarjottimet tuovat näyttävyyttä karkkibuffetille, koska karkkibuffetin karkkeja on helpompi levitellä laajemmalle alueelle. Erilaiset lasiset purkit ja astiat toimivat aina juhlassa kuin juhlassa. Vinkki! Omasta astiakaapista voit löytää yllättäviä astioita karkkibuffetia varten.

Myös kaikenlaiset maljakot voivat sopia yllättävän hyvin astioiksi karkkibuffetiin. Ylhäältä leveät tulppaanivaasit, sylenterimaljakot tai lasimaljakot ylipäänsä ovat täydellisiä astioita karkkibuffetin karkeille. Ikean tulppaanivaasi on paljon käytetty, edullinen ja hyvä vaihtoehto karkkien tarjoiluun. Erilaiset kulhot, kakkulautaset, syvät lautaset ja muut tarjottimet voivat toimia myös hyvin tarjoiluastioina. Värikkäillä lastenkutsuilla karkkibuffetin kanssa vain mielikuvitus on rajana ja erilaiset värikkäät hiekkaämpärit tai muut astiat toimivat hyvin. Ottimina voi näin ollen olla lapiot. Aikuisten juhlissa esim. isot viinilasit toimivat esillepanossa, koska niihin voi asetella vaikka tikkareita sekä lakritsi- ja suklaapatukoita pystyasentoon.

Kannelliset vai kannettomat karkkipurkit? Vaikka kannelliset karkkipurkit näyttävätkin kivalta, käytettävyyden kannalta kannet kannattaa jättää syrjään. Mikäli katat karkkibuffetin ulos, muista että useimmiten loppukesästä on ampiaisia liikkeellä ja karkit kannattaa pitää suojattuna.

Karkkibuffetista ei kannata unohtaa ottimia. Karkkikauhat ja karkkipihdit toimivat parhaiten, mutta myös aivan tavalliset keittiön lusikat toimivat hyvin karkkibuffetissa. Jokaisessa kulhossa kannattaa olla omat karkkiottimensa. Karkkibuffetin kääreelliset karkit voi jättää ilman ottimia.

Mihin karkkibuffetin karkkeja otetaan?

Nyt kun karkit, kulhot ja kauhat on hallussa, älä unohda tärkeintä. Vieraille tulee tarjota muki, astia tai pussi johon he voivat kerätä makeiset karkkibuffetin antimista. Kokemustemme mukaan karkkibuffetin karkkeja halutaan kahmia kerralla enemmän ja tällöin tarvitaan kippoja tai pusseja.

Kertakäyttömukit ovat myös edullisia ja mainioita kipoiksi karkkibuffetiin. Kaupoista löytyy yleensä valtava valikoima erivärisiä ja erikokoisia mukeja tai kuppeja juhliin. Sinun tehtäväksi jää valita kupit juhlateemaan sopivaksi. Ja jos viitteliäisyyttä riittää niin mukit ja kupit voit koristella erilaisin tarroin tai nauhoin jos ne näyttävät sellaisenaan liian tylsiltä.

Verkkokaupastamme löydät pieniä elintarvikemuovipusseja, jotka ovat olleet hyvin suosittuja karkkibuffetiin.

Miten asettelen karkkibuffetin karkit?

Kaikilla on omat tapansa asetella ja viimeistellä karkkibuffetin karkit. Hyvänä nyrkkisääntönä toimii kuitenkin vähintään viisi kulhollista karkkeja. Mikäli määrä on tätä pienempi, saattaa olla järkevää laittaa kaikki "munat yhteen koriin" eli laittaa kaikki karkit yhteen isoon tarjoiluastiaan. Isompi kasa nameja on yleensä houkuttelevampi kuin muutama pieni astiallinen karkkeja.

Mikäli karkkeja on varattu runsaasti, kannattaa niitä yhdistellä tarjoiluastioihin. Älä yhdistele liian montaa erilaista karkkia samaan vaan yritä laittaa samantyyppisiä karkkeja samaan. Salmiakit yhteen, toffeet toiseen, suklaat kolmanteen, vaahtokarkit yhteen isoon astiaan ja niin edelleen.

Mitä muuta ottaa huomioon karkkibuffetiin liittyen?

Karkkibuffet on helppo valmistella hyvissä ajoin etukäteen (jos vaan malttaa pysytellä pois karkkivarastoilta). ;) Makeiset säilyvät kyllä pitkään, kun ne säilytetään oikein. Suojaa karkit auringonvalolta ja pidä ne kuivassa ja viileässä.

Merkitse allergeenit ja muut! Kannattaa merkitä ainakin pähkinää sisältävät karkit allergioiden varalta. Myös gluteenittomat karkit ja sokerittomat karkit kannattaa merkitä.

Muista täyttö! Täytä karkkibuffetin astioita sitä mukaan kun karkit hupenevat. Varsinkin isommissa juhlissa astiat tyhjenevät yllättävän nopeaa vauhtia.

Copyright © 2018 Urjalan Makeistukku Oy