Back to Top

D-VITA 50µg vitamiinipurutabletit (200 tabl)

9,90 €
Loppu varastosta
SKU
1828

Vitabalansin D-Vita-vitamiinipurutabletit! Varmista riittävä D-vitamiinin saanti ympäri vuoden! D-vitamiini on tärkeä lujan luuston ja hampaiden muodostuksessa. Lisäksi D-vitamiini auttaa kehon oman puolustusjärjestelmän bakteereita ja viruksia vastaan sekä edistää lihaskunnon ylläpitämistä erityisesti ikääntyvillä henkilöillä.

Kesällä saamme auringonvalossa ihon kautta tarpeeksi D-vitamiinia, mutta talviaikaan D-vitamiinin puutos on hyvin yleistä. Ravinnossa D3-vitamiinia on vain kalassa, kananmunan keltuaisessa, D-vitamiinilla täydennetyissä maidossa ja maitotaloustuotteissa ja margariineissa. Talvisaikaan D-vitamiinin saanti pelkästään ruuasta saattaa olla riittämätöntä kaikenikäisillä, siksi vitamiinipuutos on yleistä. Kesällä kertynyt D-vitamiinivarasto riittää vain syys-lokakuulle asti. Siksi suositellaan lasten, nuorten, raskaana olevien ja imettävien sekä yli 60-vuotiaiden käyttävän D-vitamiinilisää ympäri vuoden.  

Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014 Päivittäinen saantisuositus/vrk:     * 0-2 vuotiaat 10 µg     * lapset, nuoret, aikuiset 10 µg     * yli 75-vuotiaat 20 µg      Uusien suositusten mukaan D-vitamiinivalmisteen ympärivuotista käyttöä suositellaan:       * 0-2 vuotiaat 10 µg/vrk      * 2-18-vuotiaat 7,5 µg/vrk      * yli 60-vuotiaat 20 µg/vrk      * raskaana olevat ja imettävät 10 µg/vrk     Myös aikuisille D-vitamiinivalmisteen käyttö on aiheellista loka-maaliskuun aikana, jos kalan ja maitovalmisteiden käyttö on vähäistä. D-vitamiinin turvalliseksi todettu korkein saantimäärä päivässä on aikuisilla 100 µg, 11-17-vuotiailla 100 µg, 1-10-vuotiailla 50 µg ja 0-1-vuotiaille 25 µg.

Ainesosat: makeutusaine (ksylitoli), kolekalsiferoli, emulgointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), aromit (mansikka, vadelma).

Kirjoita arvostelu
Arvostele:D-VITA 50µg vitamiinipurutabletit (200 tabl)
Copyright © 2018 Urjalan Makeistukku Oy