Back to Top

CocoVi Pakuritee Minttu-Suklaa 1,2g x 20pss

Alennushinta 2,00 € Normaali hinta 9,50 €
Varastossa
SKU
2784

Käytä Minttu-Suklaa Pakuriteetä normaalisti teepussin tapaan.

Pakurikääpä on helppokäyttöinen yrtti varsinkin suomalaisille, jotka rakastavat kahvin juomista. Pakuritee muistuttaa kahvia tarjoten samalla runsaasti erilaisia terveyshyötyjä. Pakurikääpä on voimakas adaptogeeni eli yrtti, joka tasapainottaa elimistömme toimintaa ilman sivuvaikutuksia.

Pakurikääpä on melko yleinen koivun lahottajasieni. Musta, hiilimäinen pakuri ei ole varsinaisesti itse kääpä, vaan sienen sienirihmaston aiheuttama kasvannainen. Varsinainen pakurikäävän itiöemä muodostuu puun kuoren alle. Pakurikääpä voi kasvaa myös lehtipuiden kuten jalavan, pyökin, pihlajan, saarnin ja lepän rungoilla. Pakurikääpää esiintyy pääasiassa pohjoisen pallonpuoliskon havumetsävyöhykkeellä. Pakurin keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan sen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Tällä sienellä on pitkä käyttöhistoria siperialaisessa kansanparannuksessa. Suomessa pakurista on keitetty sota-aikana kahvin korvikkeeksi ns. tikka-teetä.

Tieteellisesti pakurikääpää on tutkittu myös Suomessa ja esimerkiksi Kirsti Kahloksen (Helsingin Yliopisto) johtama tutkimusryhmä löysi pakurista betuliini-nimisen yhdisteen, joka on peräisin koivusta (betuliinihappo), ja tiivistyy pakurissa elimistöllemme käyttökelpoiseen muotoon. Pakurikäävän ORAC-luku (>40,000) on korkeampi kuin millään tutkitulla marjalla, yrtillä tai mausteella. ORAC-luvulla kuvataan antioksidanttien tehoa.

Parasta ennen päiväys on valmistajan antama vähimmäissäilyvyysaika eli ns. laatutakuuaika tuotteelle. Päiväyksen jälkeenkin ruoka voi olla täysin syöntikelpoista. Ostamalla tämän tuotteen - säästät rahaa, vähennät ruokahävikkiä ja edistät entistä kestävämpää ympäristöä.

Säilytys: Huoneenlämmössä.

Alkuperämaa: Suomi / Venäjä (Siperia)

Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / kosher / vegaaninen

Pakkauskoot: 20 x 1,2 g

Kirjoita arvostelu
Arvostele:CocoVi Pakuritee Minttu-Suklaa 1,2g x 20pss
Copyright © 2018 Urjalan Makeistukku Oy