Back to Top

Sitruunahappo 750g

5,00 € 6.67 €/kg
Varastossa
SKU
331
Sitruunahappoa käytetään yleisesti viinin valmistuksessa ja tuoremehun valmistamisessa käyttämällä. Sitruunahappoa käytetään kotona myös säilönnässä happamuudensäätöaineena (E330) marja- ja hedelmäsäilykkeissä. 

Monikäyttöinen Sitruunahappo on myös tehokas tekstiilien tahranpoistaja ja kodinkoneiden kalkkisaostumien poistaja. Sitruunahapolla poistat kalkkisaostumat kahvinkeittimistä, tiskikoneista ja pyykinpesukoneista.

Liuota sitruunahappo veteen, näin saat happaman liuoksen, joka soveltuu mm. kivi-, posliini- ja kaakelipintojen pesuun ja puhdistukseen, erityisesti kalkkeutumien poistoon. Pesun jälkeen huuhtele vain vedellä. Pesuliuos ei hankaa tai syövytä pintaa. 

Puhdista astianpesukone, pyykinpesukone, kahvinkeitin ja vedenkeitin sitruunahapolla.

ASTIANPESUKONE: Annostele 30g (2rkl) sitruunahappoa astianpesukoneen lokeroon ja käytä tyhjänä +60-65 asteen ohjelma.

PYYKINPESUKONE: Annostele 100g (1,3dl) sitruunahappoa pesuainelokerikkoon. Pese kone tyhjänä ilman esipesua +95 asteen pesuohjelmalla. Pese heti perään sama ohjelma jauhemaisella pesupulverilla, jotta irronnut sakka lähtee pois koneesta.

KAHVINKEITIN: Liota 25g (vajaa 2rkl) sitruunahappoa 5 dl:aan kylmää vettä. Kaada liuos keittimen vesisäiliöön, käynnistä keitin ja anna valua noin puolet. Sammuta keitin ja jätä liuos vaikuttamaan 30 minuutiksi. Käynnistä keitin uudelleen. Huuhtele happo pois keittämällä kannullinen pelkkää vettä 2-3 kertaa.

VEDENKEITIN: Keitä vedenkeittimessä n. 0,5 l vettä. Lisää veteen 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa. Seisota vettä keittimessä n. 15 minuuttia. Tyhjennä keitin. Keitä keittimessä pelkkää vettä 2-3 kertaa, jotta sitruunahappo huuhtoutuu pois.

HAPPAMUUDEN SÄÄTÖAINEENA: Hedelmä- ja marjasäilykkeissä annostus enintään 2g/kg, nektareissa enintään 5g/litra ja hedelmätäysmehuissa enintään 3g/litra. Sitruunahappo liuotetaan haaleaan vesitilkkaan ja lisätään valmiiseen tuotteeseen. 
Lisätietoja
ValmistajaMausteMarket
Parasta ennenParasta ennen / Bäst före 4.6.2027
Gluteeniton tuoteEi
Sokeriton tuoteEi
Vegaaninen tuoteEi
Nettopaino0.750000
Kirjoita arvostelu
Arvostele:Sitruunahappo 750g
Arvosana
Copyright © 2024 Urjalan Makeistukku Oy