Back to Top

Sitruunahappo 750g

5,00 € 6.67 €/kg
Varastossa
SKU
331
Sitruunahappoa käytetään yleisesti viinin valmistuksessa ja tuoremehun valmistamisessa käyttämällä. Sitruunahappoa käytetään kotona myös säilönnässä happamuudensäätöaineena (E330) marja- ja hedelmäsäilykkeissä. 

Sitruunahappo on myös tehokas tekstiilien tahranpoistaja ja kodinkoneiden kalkkisaostumien poistaja. Sitruunahapolla poistat kalkkisaostumat kahvinkeittimistä, tiskikoneista ja pyykinpesukoneista. Katso lisätiedoista sitruunahapon tarkemmat annostus- ja käyttöohjeet.
Liuota sitruunahappo veteen, näin saat happaman liuoksen, joka soveltuu mm. kivi-, posliini- ja kaakelipintojen pesuun ja puhdistukseen, erityisesti kalkkeutumien poistoon. Pesun jälkeen huuhtele vain vedellä. Pesuliuos ei hankaa tai syövytä pintaa. 

KÄYTTÖTAPA: Happamuuden säätöaineena: Hedelmä- ja marjasäilykkeissä annostus enintään 2g/kg, nektareissa enintään 5g/litra ja hedelmätäysmehuissa enintään 3g/litra. Sitruunahappo liuotetaan haaleaan vesitilkkaan ja lisätään valmiiseen tuotteeseen. 

Kodinkoneiden kalkinpoisto: 

Astianpesukone: Annostele 30 g (2 rkl)  sitruunahappoa astianpesuainelokeroon ja anna koneen käydä tyhjänä +60-65C pesuohjelmalla. 

Pyykinpesukone: Annostele sitruunahappoa 100 g (1,3 dl) pesuainelokeroon. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua kuumin mahdollinen pesuohjelma. Pese koneessa heti perään sama ohjelma jauhemaisella pesuaineella, jotta irronnut sakka lähtee pois koneesta. Kahvinkeitin: Liuota 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa 0,5 litraan kylmää vettä. Kaada liuos keittimen vesisäiliöön ja anna vedestä valua noin puolet. Sammuta keitin ja jätä liuos vaikuttamaan n. 30 min. ajaksi. Kytke keitin päälle ja anna lopun veden valua loppuun. Huuhtele sitruunahappo pois valuttamalla kannullinen kylmää vettä 2-3 kertaa. Vedenkeitin: Keitä keittimessä n. 0,5 l vettä. Lisää veteen 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa. Seisota vettä keittimessä n. 15 min. Tyhjennä keitin. Keitä keittimessä pelkkää vettä 3 kertaa, jotta sitruunahappo huuhtoutuisi pois. Kaakeleiden kalkkitahrojen poisto: Liuota 2 ruokalusikallista sitruunahappoa haaleaan veteen 0,5 litran suihkepulloon ja suihkuta liuosta kaakeleille. Anna hetki vaikuttaa ja huuhtele kaakelit vedellä. Lähde: Vitabalans
Lisätietoja
ValmistajaMausteMarket
LisätietojaParasta ennen / Bäst före 13.2.2027
Gluteeniton tuoteEi
Sokeriton tuoteEi
Vegaaninen tuoteEi
Nettopaino0.750000
Kirjoita arvostelu
Arvostele:Sitruunahappo 750g
Arvosana
Copyright © 2024 Urjalan Makeistukku Oy